Select Page

Prvega šolskega dne so se zagotovo najbolj veselili prvošolci in njihovi starši. Učenci in učitelji so jim pred šolo pripravili prisrčen sprejem. V kulturnem programu so se nasmejali vragolijam navihanega fantiča Pavliha, ki so jih odigrali učenci podružnične šole iz Volč, njihova mentorica je Enisa Bizjak. Pevski zbor pod vodstvom Barbare Kovačič je pričaral sproščeno vzdušje. Zaplesale so dekleta plesne skupine Girl power, pod vodstvom mentorice Jasne Rupnik. Neža je očarala s pesmico o muci.

Prvošolce je nagovoril tudi gospod župan Alen Červ. Razveselil se je velikega števila novih učencev, ki so ta dan vstopili v hišo učenosti. Na centralni šoli je 49 prvošolcev, razporejeni so v 2 oddelka. Na podružnično šolo Anton Majnik Volče je v 1. razred vpisanih 11 učencev, na Podružnično šolo Kamno pa 5 učencev.

Gospa ravnateljica Petra Vitez Costantini je prvošolce in starše nagovorila na koncu. Preden je slavnostno pozvonila s starim šolskim zvoncem, kar je postalo že tradicionalno in nepogrešljivo dejanje, je poklicala vse nove učence, da so se razvrstili k svojim učiteljicam.

Učenci višjih razredov so kot vsako leto tudi letos v »špalirju« pospremili prvošolčke v šolo, kjer jih je čakala torta in drobna presenečenja za spomin na prvi šolski dan.

Zalka Uršič

Dostopnost (X)