Select Page

E+ KA220 2022-24

Osnovna šola Franceta Bevka Tolmin kot partnerska šola v novem Erasmus+ projektu Maths is Fine with Digital Style

Z veseljem sporočamo, da je bil tudi drugi prijavljen Erasmus+ projekt KA220 “Maths is Fine with Digital Style”, kjer sodelujemo kot partnerska šola, odobren. V omenjenem projektu bo moči združilo šest osnovnih šol in sicer poleg naše šole še 9o Dimotiko Sxoleio Alexandroupolis iz Grčije, Centro de Educación Infantil y Primaria Anselmo Pérez de Brito Santa Cruz de la Palma iz Španije, Vilkaviskio pradine mokykla iz Litve, Nättrabyskolan Karlskrona iz Švedske in Základní škola a Mateřská škola Klíč s.r.o. iz Češke.

Ker je trenutna kriza z epidemijo Covid-19 pokazala pomen digitalnega izobraževanja, zlasti pa je poudarila povečano potrebo po izkoriščanju potenciala digitalnih tehnologij za poučevanje in učenje ter za razvoj digitalnih veščin tako za učence kot tudi za učitelje, bo  osrednja tema projekta uporaba digitalnih orodij pri učenju matematike. Projekt je razdeljen na šest matematičnih tem, za katere bodo učenci pripravljali različne igre in aktivnosti ter na ta način osvajali matematična znanja, bogatili svoje digitalne kompetence in spoznavali vrstnike iz drugih držav.

Projekt bo vključeval učence od 6.–12. leta. V sklopu projekta se bodo odvijale tudi petdnevne mobilnosti, pri katerih bodo v vsako sodelujočo državo odpotovali štirje učenci (starost 10–12 let) in dva učitelja, prav tako pa bo naša šola v oktobru 2022 gostila 20 učencev in 10 učiteljev iz vseh partnerskih šol.

Projekt se bo začel februarja 2022 in bo trajal do avgusta 2024.

Eva Rustja, koordinatorica projekta

Tolmin, 15. 12. 2021

 

 

Za invalide