Select Page

Spoštovani starši.

Vlada je 11. 11. 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 177/21 in je začel veljati 12. 11. 2021, razen 8. člena, ki opredeljuje samotestiranje učencev in dijakov. Določila tega člena se začnejo uporabljati v sredo, 17. 11. 2021.

Od tega dne dalje bo za sodelovanje učencev pri pouku potreben pogoj PCT, zato se bodo učenci morali samotestirati.

Pogoj za samotestiranje je, da se učenec počuti zdrav, brez znakov akutne okužbe dihal ali prebavil.

Samotestirajo se učenci, ki niso bili polno cepljeni in niso preboleli COVID-19 ali niso bili polno cepljeni in so preboleli COVID-19, od okužbe pa je minilo več kot šest mesecev.

Samotestiranje s hitrimi antigenskimi testi bo potekalo v prostorih vzgojno-izobraževalnih zavodov ob prisotnosti učitelja. Pri pouku bomo vsem učencem predvajali predstavitveni video postopka samotestiranja, za naše najmlajše učence pa predlagamo in vas prosimo, da si postopek ogledate tudi doma, da bodo učenci v šoli bolj suvereni.

Samotestiranje se bo izvajalo trikrat tedensko, praviloma ob ponedeljkih, sredah in petkih. V kolikor bo učenec odsoten na dan, ko se praviloma izvaja testiranje, se testiranje opravi takoj naslednji dan, ko bo prisoten v vzgojno-izobraževalnem zavodu.

Učencu pripada za samotestiranje 15 testov na mesec, ki jih pridobi učenec oziroma njegovi starši ali zakoniti zastopniki v lekarni na kartico zdravstvenega zavarovanja ali s potrdilom o vpisu oziroma vključenosti v zavod. Učenec prinaša test za samotestiranje od doma.

V primeru pozitivnega rezultata testa pri samotestiranju vas bomo poklicali, da pridete po svojega otroka.

Starši morate podati predhodno pisno soglasje oziroma nesoglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje. Prosimo, da izjavo vaš otrok prinese v šolo do srede, 17. 11. 2021. V primeru, da ne soglašate s samotestiranjem in ukrepov glede nošenja mask, v skladu z okrožnico MIZŠ, vaš otrok ostane doma in prehaja na način izvajanja pouka na daljavo.

IZJAVA

Hvala vam za vso pomoč in podporo.

Petra Vitez Costantini, ravnateljica

Za invalide