Po zaključnem tednu športa smo vstopili v Teden otroka.

Teden otroka je program Zveze prijateljev mladine že od leta 1954, z namenom izboljšati aktivnosti povezane z otroki in mladostnik ter opozoriti na pomen zdravega in sproščenega odraščanja. Vsako leto določijo osrednjo temo. Letos je bil naslov »RAZIGRAN UŽIVAJ DAN!«, s katerim so želeli poudariti pomen igrivosti, sproščenosti in druženja.  

Na naši šoli smo teden začeli s pravljico Gusar Berto. Ob starem gusarju Bertu smo začutili, da nas osamljenost napravi za godrnjave in nečimrne posebneže. Da pa nikoli ni prepozno, da spoznamo prave prijatelje ter, da nikoli nismo prestari za igro in dogodivščine.

Skupaj z drugimi učenci OŠ Tolmin smo si najmlajši v torek ogledali risanko Škratki rešijo pekarno, četrti in peti razred pa dokumentarni film Divja Slovenija.

V nadaljevanju tedna smo se trudili čim več časa nameniti igri, druženju in sproščenemu vzdušju. V petek pa smo v 1. in 2.razredu učilnico spremenili kar v igralnico in se med igranjem veliko naučili, predvsem o sodelovanju, razvijali smo ustvarjalnost in domišljijo ter se neizmerno zabavali.

» Življenje je igra … igraj jo!« (R. Goreta)

Za invalide