Select Page

Glavni namen dneva slovenske hrane je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Obeležujemo ga vsako leto tretji petek v novembru, osrednji dogodek dneva slovenske hrane pa je tradicionalni slovenski zajtrk. Letos je potekala že 11. Tradicionalni slovenski zajtrk pod sloganom »Zajtrk s sadjem – super dan!«.

Na PŠ Kamno smo ga letos obeležili na malo drugačen način. Obiskala nas je čebelarka Marija Sivec iz Sužida, Čebelarstvo Lucka, ki nam je povedala veliko novih in zanimivih stvari o čebelah: med drugim smo spoznali, da imajo čebele dva želodčka in 3 oči. Imeli smo tudi priložnost degustirati različne vrste medu, za konec pa smo iz voska izdelovali novoletne okraske. Da smo preživeli en lep, drugačen in zanimiv dan v šoli gre velika hvala Mariji Sivec, ki se ji lepo zahvaljujemo za obisk v upanju, da nas še kdaj obišče.

Da smo res uživali, pa govorijo same zase tudi slike in vtisi naših učencev:

Zanimivo mi je bilo, ko sem izvedela, da ima Marija 700 čebelnjakov (Teja 1.d)

Dober mi je bil zajtrk in zanimivo mi je bilo, ko smo s pipco ulivali okraske (Larisa in LukaT., 1.D)

Najlepše mi je bilo, ko smo ulivali modelčke (Domen, 1.d)

Fanj mi je bilo, ko smo ulivali (Tevž, Valentino, 1.d)

Meni je bilo všeč, ko smo poskusili med in ko smo naredili vosek (Vita, 2.d)

Meni je bilo všeč, ker smo delali okraske za na jelko. Ker smo probali med (Viktorija, 2.d)

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo izdelovali obeske (Samo, Anže 3.d)

Najbolj mi je bilo  všeč, ko smo izdelovali okraske (Kaja, Ariana 3.d)

 

Za invalide