Slovenci smo športni narod, kar nam poleg odličnih uspehov naših vrhunskih športnikov, potrjujejo  polna šolska igrišča ter športne dvorane, zapolnjene planinske koče ter prijeten vrvež po urejenih pohodnih in kolesarskih poteh. Slovenci se zavedamo, da je redna telesna dejavnost izjemnega pomena za zdravje, zato je 23. september proglasila za Dan slovenskega športa.

Prav s tem dnem se začenja tudi Evropski teden športa, katerega glavni cilj je spodbujanje športa in telesne dejavnosti. Namenjen je vsakomur – ne glede na starost, izobrazbo in telesno pripravljenost, zato smo se tudi na naši podružnični šoli v okviru svojih zmožnosti pridružili »miganju«.

V tem tednu smo poskrbeli za vsakodnevno telesno aktivnost, ki smo se jo trudili izvajati na prostem. Priključili smo se vseslovenskemu Množičnemu teku otrok na 200m, se naučili plesa s Piko Nogavičko, se orientirali na igrišču, po metodi Fit pedagogike utrjevali učno snov, pripravili šaljive štafetne igre, se sprehodili do Soče ter preživljali aktivne odmore. Obiskali so nas tudi hokejisti iz IHK Mufloni in nam predstavili ta šport.

Veliko časa smo preživeli na prostem in ugotovili, da je učenje na tak način bolj zabavno in učinkovito, predvsem pa čas hitreje mine. Tako se je iztekel tudi teden športa, ki smo ga zaključili v slogu, s športnim dnem v Kobaridu, kjer smo imeli orientacijo po mestu in plezanje v Škratovi skali.

Kako smo »migali«, si poglejte na spodnjih fotografijah.

 

Špela Borovničar

Za invalide