Select Page

Po tem ko sta v septembru učitelja Meta Prezelj Manfreda in Miha Vehar odšla na pripravljalni obisk v Nemčijo, sta nas 14. in 15. oktobra 2021 na naši šoli obiskala še predstavnika partnerske šole Gusav-Werner Schule iz Walddorfäslacha. Cilj njunega obiska je bil spoznavanje naše šole in zaposlenih ter nadaljevanje v Nemčiji začetih dogovorov o izvajanju aktivnosti v okviru Erasmus+ projekta »The Three R’s for Our Nature: Reduce, Reuse, Recycle«.

Ravnateljica Petra Vitez Costantini je Ralfa Röckela (ravnatelj partnerske šole) in Pamelo Wetter (pomočnica ravnatelja) prijazno sprejela na naši šoli, sledil pa je voden ogled Tolminskih Korit v družbi našega Erasmus+ tima (učitelji Meta Prezelj Manfreda, Dolores Fon Bon, Miha Vehar, Tjaša Jug in Anja Šturm). Nemška gosta sta bila nad lepoto našega naravnega bisera izjemno navdušena, sprehod pa smo izkoristili predvsem za spoznavanje drug drugega in prve pogovore o aktivnostih v projektu. V večernih urah smo na poslovni večerji natančneje ovrednotili že opravljene aktivnosti in začrtali smernice za nadaljnje delo.

Drugi dan obiska smo pričeli z vodenim ogledom šole. Pomočnica ravnateljice Judita Špolad je gostoma predstavila prostore in način dela na Podružnični šoli za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami. Gosta sta imela priložnost spoznati tudi učence in zaposlene, še posebej pa sta si z zanimanjem ogledala šolsko senzorno sobo in bila nad videnim izjemno navdušena. V nadaljevanju ogleda smo gostoma predstavili še druge prostore šole, vstopili pa smo tudi v učilnice, kjer sta opazovala, kako pri nas izvajamo pouk. Med samim ogledom smo si izmenjali mnenja in informacije o pouku v Sloveniji in Nemčiji, hkrati pa našli tudi ideje za morebitne izboljšave.

Zadnji del obiska smo namenili natančnejšemu načrtovanju skupinskih mobilnosti v Nemčiji in Sloveniji. Aktivnosti mobilnosti smo terminsko umestili v šolski koledar in opredelili posamezne aktivnosti na vsaki mobilnosti.  Ob sproščenem vzdušju ter izjemno dobri in produktivni komunikaciji smo mnenja, da je nemška partnerska šola odlična izbira za prvo Erasmus+ skupinsko mobilnost učencev naše šole. Z veseljem gledamo proti nadaljnjim aktivnostim in se veselimo izkušenj, ki nam jih bo prineslo sodelovanje v projektu.

Tolmin, 18. 10. 2021

Za invalide