Select Page

S skupnimi močmi zbrali skoraj 1.500 evrov!

Območno združenje Rdečega križa Tolmin in naša šola sta s skupnimi močmi že osmič izvedli humanitarno akcijo DROBTINICA. Akcija je bila izvedena ob Svetovnem dnevu hrane in je potekala v soboto, 16. 10. 2021 pred Mercatorjem na Logu.

Učenci naše šole so iz domačih shramb pridno izbrali domače izdelke, saj so pridne gospodinje iz darov narave pripravile slastne marmelade, vloženo zelenjavo, domače sokove, domači kis, domačo paradižnikovo mezgo in še marsikaj.
V zameno za prostovoljni prispevek so lahko mimoidoči izbirali med naštetimi domačimi izdelki. Prostovoljke Rdečega križa so spekle slasten štrudelj, naše šolske kuharice pa so spekle odlično ocvirkovko. Oboje je šlo vsem v slast.

Veseli smo, da so ljudje še pripravljeni pomagati, saj smo zbrali skoraj 1.500 €. Ta denar bo šel v šolski sklad in se bo z njim podprlo socialno ogrožene učence naše šole.

Posebej pa moramo omeniti prostovoljce RK, ki so bili tisti dan, pri izvedbi same akcije v veliko pomoč. Hvala vam!

Zahvaljujemo se tudi vsem, ki ste darovali domače dobrote ali pa prispevali sredstva za njih.

 

Poleg humanitarne akcije je potekal tudi dogodek »Slovenija oživlja«, kjer so izkušeni člani Rdečega križa želeli vsem laikom predstaviti pomen hitrega in pravilnega ukrepanja v primeru srčnega zastoja, znanje oživljanja pa kot veščino ki rešuje življenja.

Za invalide