Select Page

Generalna skupščina Združenih narodov je leta 1992 razglasila 17. oktober za mednarodni dan boja proti revščini z namenom odpraviti vse oblike revščine po vsem svetu.

V letošnjem šolskem letu smo se odločili, da ta dan obeležimo tudi na naši šoli. K obeleženju dneva so pristopili učenci 1. a razreda pod vodstvom učiteljice Karin Mugerli Gorjup, učenci 2. b razreda z učiteljico Petro Šavli in učenci 5. c razreda z razrednikom Petrom Simčičem.

Najmlajši so prisluhnili pravljici Škrateljčka, v kateri so spoznali revnega čevljarja. Škrateljčka sta opazila njegovo dobroto in mu priskočila na pomoč. Vsako noč sta izdelala čeveljčke, ki so bile prave umetnije. Otroci so narisali čeveljček in razmišljali, komu bi ga podarili.

Učenci 2. b razreda so glasno razmišljali o pomenu besede revščina. Svoje ideje so tudi napisali.

Petošolci so si ogledali nekaj poučnih filmov in ugotovili, da vsi otroci ne živijo tako lepo kot živijo oni. O revščini in bogastvu so razmišljali že pri urah družbe, pri razrednih urah pa razmišljanje nadgradili in ga predstavili v obliki plakatov. Izdelani plakati govorijo o tem, kako pomagati revnim in kako bogatejšim preprečiti, da čim manj hrane pristane v smeteh. Menijo, da je v naši družbi še vedno veliko revnih ljudi in brezdomcev, zato bi morali takoj ukrepati.

Naj bo to njihovo razmišljanje vodilo nam vsem.

Za invalide