Select Page

Glede na odličen lanskoletni odziv na športno-dobrodelni prireditvi Tecimo skupaj za plezalno steno, smo se tudi v letošnjem šolskem letu odločili, da dogodek ponovno izvedemo. V soboto, 22. 4. 2023, smo se zbrali v šolski telovadnici, kjer smo tekli za notranje didaktične talne igre in se imeli res super.

Pripravili smo pester program, kjer se je za vsakega obiskovalca našlo nekaj zanimivega. Otroci so se lahko preizkusili v spretnostih, vztrajnosti in moči na novi plezalni steni pod budnim očesom Plezalne šole Peter Mrak. Dekleta iz Male hiše so poskrbela za ustvarjanje iz soških kamenčkov, kjer je vsak otrok lahko izdelal svoj magnet. Otroci so lahko z lokom streljali tudi na tarčo, kjer jih je vodil nekdanji zelo uspešen lokostrelec Ivan Muznik. Ana Koprivnikar je z akrobatiko na drogu navdušila predvsem dekleta, kjer so lahko preizkusile različne plesne gibe, trike in moč, ki jo za vadbo na drogu potrebuješ. Na delavnici prve pomoči, pa so obiskovalci lahko spoznali osnovne ukrepe pri življenjsko ogrožajočih stanjih, se preizkusili v oživljanju in uporabi avtomatskega defibrilatorja. Delavnico so vodili učenci, člani šolske ekipe prve pomoči. Poleg delavnic za otroke pa sta odrasle obiskovalce razmigali Jasna Rupnik z jogo in Tina Ozebek z vadbo za moč. Z ozvočenjem nam je priskočil na pomoč Andrej Leban iz Glasbene šole Palbin. Povezovalno nit prireditve  je seveda predstavljal tek in skupaj smo pretekli okoli 2400 krogov.

Sredstva za šolski sklad smo zbrali z zares bogatim srečelovom, pri tem pa so nam podporo izkazala številna lokalna podjetja, trgovine in samostojni podjetniki. Iskrena hvala za pomoč, saj smo lahko pripravili čudovite pakete. Od prodanih srečk, ki so bile vse dobitne, smo zbrali 1,075 €. Hvala!

Veselimo se, da bodo notranje talne didaktične igre lahko kmalu nameščene tudi na naši šoli in obeh podružnicah. Tako bomo našim učencem popestrili učenje tudi na gibalen in igriv način.

Hvala prav vsem obiskovalcem, ki ste se dogodka udeležili in tako podprli šolski sklad, ter vsem, ki so sodelovali pri organizaciji in izvedbi dogodka.

Znova smo dokazali, da je v slogi moč. Bravo.

Za srečelov so prispevali (klik)Dostopnost (X)