Select Page

V torek, 14. 6. 2020 ob 17. uri, smo  učenke , učenci, delavci, starši, sorodniki in prijatelji Podružnične šole za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami Osnovne šole Franceta Bevka Tolmin, napolnili večnamenski prostor, da s pesmijo, plesom, recitacijami in igranimi prizori zaključimo šolsko leto in se poslovimo od devetošolcev.

Prireditev se je pričela z veselimi ritmi in poskočnimi koraki otroške folklorne skupine Phči n bebrce, ki jim je sledil uvodni pozdrav učiteljice Svetlane in nagovor ravnateljice Petre. Po ubrani izvedbi orffove skupine, ki nam je zaigrala Makareno, so nam učenke in učenci od prvega do četrtega razreda zrecitirali  pesem Ferija Lainščka Pazi se rime. Orffova skupina in pevski zbor sta nas popeljala  na planince. Učenke petega razreda pa so nam povedale Pavčkovo pesem Otroci. Učenke in učenci posebnega programa so nam s plesom pričarali gozd z Bakalinino skladbo Čudežn sviet.

In že je napočil čas, ko je razredničarka napovedala, da bodo učenci devetega razreda razprostrli krila in odleteli. Učenec Klemen nam je povedal, kako je to storil vrabček v pravljici Svetlane Makarović  Razvajeni vrabček. Pevski zbor je odhajajoče učence opogumil s pesmijo Juhej si zapoj. Potem je šlo zares – valeta. Učenci osmega razreda so preizkusili učenko devetega razreda v sestavljanju pregovorov. Dokazati je morala, da je sposobna za odhod v svet. Preizkus je z odliko opravila, zato je prejela diplomo valetantu za vse prestane »tegobe« osnovnega šolanja. Tudi valetantka Lara je imela nalogo za bodoče devetake. Z zahtevno gibalno igro so si pridobili naziv » vodilni na šoli« in po zaobljubi prejeli ključ šole. Tatjana in Lara sta nam s humornim igranim prizorom Slovo  prikazali, kako se mlado dekle odpravlja od doma v srednjo šolo in kako to doživlja njena mama. Učenka Lara se je z grafiko, ki so jo izdelali pri likovni umetnosti, zahvalila učiteljicam, učiteljem in drugim strokovnim delavcem, ki so prehodili z njo del poti osnovnega šolanja. Pomočnica ravnateljice Judita je Lari namenila nekaj ganljivih besed, ji zaželela veliko sreče in uspehov in jo povabila, naj nas kdaj obišče.  Vsi skupaj smo zapeli pesem Slovo in marsikatero oko se je orosilo. Razveselili smo se torte, ki jo je Lara simbolično razrezala, potem pa smo se z njo posladkali.

Po sproščenem klepetu smo se razšli v veselem pričakovanju zasluženih počitnic.

Za invalide