Select Page

Bliža se čas obdarovanja in izpolnjevanja tistih želja, s katerimi drug drugemu radi izkazujemo pozornost, toplino, ljubezen in veselje.

Tudi na naši šoli imamo eno veliko skupno željo – plezalno steno, po kateri bi lahko vsi učenci plezali, preizkušali svoje spretnosti, moči in vztrajnost.

Ker je za izpolnitev te želje potrebno zbrati tudi veliko denarja, se je upravni odbor šolskega sklada odločil, da bomo v sklopu projekta Unescove priložnosti: Stara igrača za novo veselje organizirali dobrodelni sejem igrač, zbrana sredstva pa namenili za pomoč pri nakupu plezalne stene.

Učenci podružnic in centralne šole Franceta Bevka Tolmin so pobudo vzeli zelo resno. Cel teden so prinašali igrače, za katere so menili, da jih ne potrebujejo več in hkrati vedeli, da bodo z njo lahko osrečili nekoga drugega. Zbrali smo zares veliko igrač, nestrpnost pred izmenjavo pa je bila že velika, saj so učenci komaj čakali, da si bodo lahko izbrali novo igračo in zraven bili dobrodelni s prispevkom za uresničitev nakupa plezalne stene.

Na podružničnih šolah Volče in Kamno so zbrane igrače oštevilčili in priredili pravi srečelov. Učenci so izžrebali številke, poiskali svoj paket in prav vsakemu se je na obraz prikradel tisti čarobni nasmešek veselja in zadovoljstva ob novi igrači in podarjenemu prispevku.

Pred matično šolo v Tolminu pa smo organizirali dobrodelni sejem, na katerem so učenci lahko izbirali med pestro ponudbo družabnih iger, igrač in športnih pripomočkov. Za vsakega se je nekaj našlo. Z veseljem je bilo opazovati radost otrok in iskrice v očeh, ko so si izbrali novo igračo ter ponos, ker so lahko pomagali s prispevkom k uresničitvi skupne želje.

S prostovoljnimi prispevki smo skupaj s podružničnima šolama zbrali zares lepo vsoto denarja – 1000€.

Radi bi se zahvalili prav vsakemu, ki je igračo podaril in tistemu, ki je s svojo dobrodelnostjo prispeval k zbranemu znesku. Tudi na naši šoli dokazujemo, da s skupnimi močmi, srčnostjo in dobrodelnostjo lahko dosežemo še tako težko uresničljive želje.

Tako smo skupaj priplezali še korak bližje k postavitvi plezalne stene. Hvala!

Anja Klobučar

Dostopnost (X)