Select Page

V soboto, 28. maja 2022, smo v okviru šolskega sklada na naši šoli izvedli športno prireditev z dobrodelno noto. Dogodka smo se zares veselili, saj smo ga zastavili z dobrim namenom in ciljem, da skupaj pritečemo do težko pričakovane plezalne stene. Čeprav nam je vreme ponagajalo in smo prireditev izpeljali v telovadnici, so bili nasmehi na obrazih otrok, njihova motivacija, volja in zadovoljstvo naš glavni cilj. Hvala prav vsem za tako številčno udeležbo. Le z vašo pomočjo je prireditev lahko zares uspela.

Rdeča nit dogodka je bil tek, kjer je vsak pretekel poljubno število krogov. Poleg tega pa so se vsi obiskovalci lahko udeležili tudi različnih vadb: pilatesa z Jano Ipavec, vadbe za moč z mistrom Slovenije Sebastianom Čufrom, joge z Iris Ohojak in vadbe za moč s Tino Ozebek. Vsi učitelji vadb so nas dodobra razmigali. V sodelovanju s Plezalno šolo Peter Mrak in centrom Mala hiša smo pripravili tudi zanimive delavnice za otroke. Pri Petru so se otroci lahko pomerili v vesi ter se naučili vozlanja. Mala hiša pa je poskrbela za različne športne poligone in likovno delavnico, kjer so na platno naslikali čudovito plezalno steno.

Na samem dogodku so se nam pri teku in drugih aktivnostih pridružili tudi naši športniki iz Posočja: futsal igralec Kristjan Čujec, kanuist Sašo Taljat, osebni trener Jan Kovačič in  nogometaš Aris Zarifović. Zares smo bili veseli njihove podpore, intervjujev, podpisov in slikanja z njimi.

Ob zaključku pa smo izmed vseh udeležencev izžrebali še srečneže, ki so prejeli podpisane rekvizite naših izjemnih športnikov: Janje Garnbret, Petra Kauzerja, Ane Bucik, Saša Taljata, Arisa Zarifovića, Kristjana Čujca in Mie Medved.

In veste, koliko smo skupaj pretekli in zbrali? Pretekli smo 7.500 krogov, kar je približno 1100 km, zbrali pa smo 1100 €. S skupnimi močmi nam je uspelo – plezalna stena je naročena in pričakujemo, da bo v jeseni tudi postavljena. Verjamemo, da bo stena pripomogla k dodatni pestrosti športnih aktivnosti na naši šoli in jo bodo lahko uporabljali prav vsi učenci šole in njenih podružnic.

Da smo lahko pritekli do cilja, pa se želimo zahvaliti prav vsakemu, ki je pomagal in prispeval na kakršenkoli način –  vsem donatorjem, posameznikom in udeležencem vseh akcij, ki smo jih organizirali v ta namen. Dokazali smo, da je v slogi moč in z dobrodelnostjo prišli do finančno težko uresničljive želje. HVALA!

 

Dostopnost (X)