Select Page

Kadar slišite besedo bober, verjetno najprej pomislite na žival, ki živi v in ob vodi. Seveda imate prav, ampak v tem članku bom nekaj besed namenila tekmovanju iz računalništva, ki so ga poimenovali Bobrček.
Tekmovanje je namenjeno učencem od 2. do 5. razreda. Poudarek ni na programiranju, ampak se poudarja reševanje problemov z računalniškega področja. Učence skozi naloge spremljajo bobrčki, ki pripravljajo številne miselne izzive.

Tekmovanje za mlajše učence poteka na šolski ravni. Na naši šoli smo ga izpeljali v četrtek, 16. novembra za tretješolce in v petek, 17. novembra za drugošolce. Vsak po svoje se je spoprijel z nalogami in nekatere so bile kar težke. Vsi sodelujoči si zaslužijo čestitke in velik aplavz za pogum.

Med njimi pa so bili tudi taki, ki so bili pri reševanju še posebej uspešni. Slednji prejmejo bronasto priznanje. Gal Makuc, Tia Rovšček Leban, Ernad Islamović, David Jesenšek, Leja Kuštrin, Bine Močnik in Kea Pika Podgornik so prejemniki bronastega priznanja za drugošolce. Med dobitnike bronastega priznanja pa so se vpisali tudi Lara Gabršček, Rok Leban, Anže Manfreda, Jošt Barbič, Špela Jeklin, Laura Lenarčič, Jaka Možir Čarga in Aneja Nuk, ki obiskujejo 3. razred na naši šoli.

Vsem učencem želim veliko računalniškega uspeha tudi v prihodnje. Vsem pa podajamo izziv reševanja naloge, ki je bila v letošnjem letu namenjena tretješolcem.

Melita Drol

Dostopnost (X)