Select Page

V letošnjem šolskem letu 2023/2024 smo na Podružnični šoli za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami ponovno sodelovali v različnih projektih programa Ekošola. V dveh projektih – Hrana ni za tjavendan in Šolska VRTilnica pa smo se nadvse odlično odrezali in bili zanju nagrajeni.

V projektu Hrana ni za tjavendan smo v knjižico Gospa Kuhla s pomočjo gospe Kuhle in gospoda Polentnika ustvarjali pesmi na temo zavržene hrane, pripravljali smo jedi naših babic ter dedkov, poslikali smo predpasnik, izdelali didaktično igro na temo od kod prihajajo živila, merili smo našo zavrženo hrano pri malici in kosilu ter ustvarili še veliko drugih dejavnosti na temo hrane. Za naše prizadevno delo smo bili nagrajeni z Lidlovim bonom za 330 € in 1. mestom v kategoriji šole s prilagojenim programom.

V okviru projekta Šolska VRTilnica pa smo na naši visoki gredi skozi vse štiri letne čase skrbeli za pridelke ter sejali in sadili razno zelenjavo ter zelišča. Tako smo razvijali delovne navade, pridobivali nova znanja o rastlinah, naravi in zdravi prehrani ter uživali v praktičnih izkušnjah vrtnarjenja. Ocenjevalci projekta so prepoznali naš vložen trud in nas nagradili v posebni kategoriji izmed 336 vzgojno-izobraževalnimi ustanovami iz vse Slovenije. Osvojeno nagrado nam bodo podelili v mesecu septembru v Hiši EU.

Dostopnost (X)