Select Page

Glavni namen dneva slovenske hrane je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Obeležujemo ga vsako leto tretji petek v novembru, osrednji dogodek dneva slovenske hrane pa je tradicionalni slovenski zajtrk. Letos je potekala že 13. Tradicionalni slovenski zajtrk pod sloganom »kRUH ZA ZAJTRK – SUPER DAN!«.

Na PŠ Kamno smo ga tudi letos obeležili tradicionalno z zajtrkom, ki so ga nam pripravili lokalni predelovalci hrane. Ker pa je bila na letošnjem plakatu ilustracija Bogata in uboga sestra, ustvarjena izpod rok ilustratorke gospe Ančke Gošnik Godec, ki je letos praznovala 96 let, smo poslušali tudi pravljico o Bogati in ubogi sestri. Po zajtrku so smo si ogledali še oddajo Ribič Pepe, ki je bila ustvarjena prav za današnji dan. Za konec, pa smo iz DAS mase izdelali tudi mi dobrote, ki smo jih pojedli za zajtrk.

[post-views]

Dostopnost (X)