Na trgu so številna tehnična in programska orodja za filtriranje internetnih vsebin ter nadzor uporabe interneta in naprav z zasloni, ki staršem ponujajo različne oblike starševskega nadzora nad otroki. Safe.si bo 12. maja 2021 ob 18. uri pripravil brezplačno spletno predavanje za starše predšolskih in osnovnošolskih otrok. 60-minutno predavanje bosta izvedla dr. Benjamin Lesjak in Maja Vreča, ki bosta predstavila prednosti, slabosti in pasti starševskih orodij ter skušala odgovoriti na vprašanje, ali je uporaba teh orodij priporočljiva ali ne.

Spletno predavanje, ki bo trajalo eno uro, si bo mogoče v živo ogledati na YouTube, kasneje pa bo na voljo posnetek. Na predavanje se je treba obvezno prijaviti, povezavo za ogled pa vam bomo poslali dan pred predavanjem.

Več informacij o dogodku ter povezavo do prijave najdete na povezavi spodaj.

https://safe.us18.list-manage.com/track/click?u=55f8fc1701db0ea78f7bb2552&id=08cf65aa52&e=5ba1c4b115

SAFE.SI je slovenska točka osveščanja o varni rabi interneta. Izvajalci projekta smo Univerza v Ljubljani Fakulteta za družbene vede, Zavod Arnes, Zavod Misss in Zveza prijateljev mladine Slovenije. Financerja pa Evropska unija in Ministrstvo za javno upravo, Uprava Republike Slovenije za informacijsko varnost.
www.safe.si
Za vsa vprašanja nam lahko pišete na elektronski naslov: info@safe.si

Kontakt:
Tanja Šterk, tanja.sterk@fdv.uni-lj.si, UL FDV, Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Za invalide