Z učenci 2. a razreda Osnovne šole Franceta Bevka Tolmin smo se pod mentorstvom Polonce Torkar Leban in Mojce Torkar Pahor prijavili v projekt »Mladi v svetu energije«, ki ga razpisuje GEN energije Krško v sodelovanju s programom Ekošola. Raziskovali smo na temo energije, elektrike in energetike pod sloganom »Nizkoogljično je odlično.« Otroci so predstavili svoje poglede in razumevanje elektrike, energije in energetskih virov. Ugotovili so, da je elektrika naša stalna spremljevalka in da si ne znajo predstavljati življenja brez stvari, ki jim delovanje omogoča električna energija.
Za  naš projekt smo osvojili prvo mesto, zato so nas organizatorji počastili z nagradnim izletom v interaktivni center o energiji in energetiki Svet energije in z vstopnicami za ogled gradu Rajhenburg.
V Krško smo odšli na posebno podelitev nagrad in priznanj. Tam so nas prijazno sprejeli organizatorji natečaja. Po podelitvi smo odšli na voden ogled interaktivnega centra o energiji in energetiki Svet energije, kjer smo se v eksperimentalnih delavnicah poučno poigrali. Na poti smo si ogledali tudi grad Rajhenburg.
Pot nazaj je bila dolga, vendar je čas v dobri družbi hitro minil.

Veseli smo, da se leto zaključuje s takim uspehom. Zopet smo dokazali, da tudi majhni otroci znajo in zmorejo.

Polonca Torkar Leban in Mojca Torkar Pahor, mentorici projekta