V četrtek, 15.6.2018, smo z zaključno prireditvijo sklenili še eno uspešno šolsko leto.

Prireditev je otvorila otroška folklorna skupina Phči ‘n bebrce, ki se je predstavila s spletom Prešce brat. Sledil je nagovor g. ravnatelja Vladimirja Mavrija, zelo pa smo bili veseli tudi udeležbe kobariškega župana g. Roberta Kavčiča in bovškega župana g. Valterja Mlekuža, ki sta nam namenila nekaj lepih besed.

Z gledališko igro Moje življenje se je predstavila gledališka skupina, ki je predstavila ključne dogodke iz življenja Ivana Cankarja.

Učenec Januš je s svojim bendom »podžgal« publiko s pesmijo skupine AC/DC, Nika in Lucija pa sta predstavili svoj plesni talent v samostojni plesni točki.

Orffova skupina nam je zaigrala priredbo pesmi YMCA, pevski zborček pa je ubrano zapel pesem o »tistih ljudeh«.

Pomočnica ravnatelja ga. Judita Špolad je predstavila posebne dosežke učencev in se prisrčno poslovila od učenke Kristine Meklav, v zadnjem delu prireditve pa smo se posvetili devetošolcem, ki so nas že naslednji dan zapustili in se podali novim dogodivščinam naproti.

Preden pa so nas dokončno zapustili, so v petek, 15.6.2018, predali ključ šole njihovim naslednikom »osmakom«, ki so se zanj, ob nagajivih nalogah in šaljivi zaprisegi, morali kar precej potruditi.