Tel: 05 380 12 00 os.tolmin@guest.arnes.si

Bil je hladen zimski zadnji dan meseca februarja. Nadeli smo si tople bunde, šale in kape ter se odpravili v Knjižnico Cirila Kosmača Tolmin, da bi v okviru festivala Bralnice pod slamnikom nekoliko drugače preživeli druženje ob dobri knjigi. Tudi tokrat so se nam pridružile članice društva Spominčica, naš obisk pa je počastila tudi direktorica knjižnice gospa Jožica Štendler.

Preden smo se dodobra ugreli in ogreli, smo srečanje že pričeli z deljenjem objemov. Vemo namreč, da je objem pomembna sestavina v receptu za ljubezen. Učiteljica Nikolaja Munih pa je za tokratno razpravo pripravila črtico Ivana Cankarja Skodelica kave. Pogovarjali smo se o kavi, občutkih krivde, žalosti in različnih situacijah, ki nas v življenju popeljejo na kriva pota. Vendar smo zaključili, da je zelo pomembno, da imamo radi sami sebe in druge. Zato smo srečanje zaključili z velikim skupinskim objemom samih sebe.

Preden smo se poslovili, smo gospe direktorici knjižnice in članicam društva Spominčica podarili manjše pozornosti, ki smo jih sami izdelali v šoli. Gospa direktorica pa je poskrbela, da smo se tudi posladkali.

Učiteljica Tina Zgaga