V sredo, 9. 6. 2021, smo učenci od 6. do 9.h razreda Podružnične šole za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami izvedli športni dan – jahanje na ranču Pelance. V šoli smo spoznali značilnosti in zanimivosti konjev ter si na posnetkih ogledali, kako čistiti konje ter spoznali različna terapevtska jahanja. Nato je sledil najboljši del – jahanje in tekmovanje v metanju podkev.

 

Všeč mi je bilo, ko smo šli do topa in ko smo metali podkve. Bilo je zelo lepo.

Ivan

 

Všeč mi je bilo, ko smo se sprehodili do razgledne točke. Tam je tudi top. Zanimivo je bilo, ko smo metali podkve. Z Ivanom sva zmagala. Jahal sem Karin, vodil pa je Klemen. Bilo je lepo.

Julijan

 

Bilo mi je všeč, ko smo igrali igro s podkvami. Ko smo jahali konje, je bilo lepo. Jahal sem Mistra. Bil je zelo priden. Ko smo ga pripeljali in smo dali sedlo dol, smo ga skrtačili. Zelo mi je bilo všeč. Komaj čakam, da gremo spet jahat in se igrat.

Valeri

 

Meni je bilo najbolj všeč, ko sem jahal Mistra. Ko sem končal jahat, sem šel pogledat top. Zelo sem se zabaval. Še kdaj bi šel jahat in še več bi se rad naučil o konjih.

Timotej

 

Doživel sem krasen dan. Najprej smo šli do topa, nato smo metali podkve. Nato sem vodil konja. Vodil sem ga par krogov. Konji so mi všeč.

Klemen

 

Všeč mi je bilo, ko sem krtačila konja.

Lara

 

Zanimivo mi je bilo, ko smo jahali in krtačil konja.

Asen

 

Bilo mi je všeč, ko smo šli na razgledno točko in videli top.

Patrik

 

 

Za invalide