V torek, 12.3.2019, smo na Podružnični šoli za izobraževanje in usposabljanje Osnovne šole Franceta Bevka Tolmin gostili enaintrideset  udeležencev  občinskega otroškega parlamenta in njihove mentorice.

Ob 10.45 je vse zbrane najprej pozdravila pomočnica ravnatelja Judita Fon Špolad in vsem zaželela prijetno druženje in dobro počutje.

Udeleženci so se razdelili v tri skupine, ki so se menjavale v treh delavnicah. V folklorni delavnici, ki sta jo vodili učiteljici Adrijana Skok in Svetlana Jovanović Škvarča, so se udeleženci seznanili s folklorno dejavnostjo na šoli in se naučili dva plesa – zibenšrit in požugano. Prisostvovali so pri pouku v posebnem programu, ki ga je vodila učiteljica Nuša Rutar, kjer so aktivno sodelovali pri spoznavanju čutil. Sproščujoče pa je delovala delavnica v senzorični sobi pod vodstvom delovne terapevtke Mirande Lesjak in učiteljice Mateje Ivančič Leban. Udeleženci so spoznali utrip in delček aktivnosti, ki poleg rednega pouka potekajo na osnovni šoli s prilagojenim programom.

Druženje je potekalo v sproščenem vzdušju in obogatilo vse udeležence.

Vodja srečanja Denise Šuler Rutar se je na koncu zahvalila gostiteljem in izrazila željo, da bi bilo takih srečanj več. Tej želji se pridružujemo tudi mi.

Vodja dejavnosti: Svetlana Jovanović Škvarča