V torek, 23.12.2019, smo se učenke, učenci  ter delavke in delavci Osnovne šole Franceta Bevka Tolmin, Podružnične šole za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami,  ob štirih popoldne zbrali  v večnamenskem prostoru šole na tradicionalni novoletni prireditvi.

Veseli smo bili  velikega obiska staršev, starih staršev, bratcev in sester naših učenk in učencev, sorodnikov, bivših učenk in učencev, bivših sodelavk in sodelavcev, predstavnikov Občine Tolmin ter drugih ustanov in organizacij ter prijateljev.

V enourni predstavi smo nizali misli, pregovore,  pesmi in plese o času, spoznali, kako je hotel kralj Min ustaviti čas, s folklornimi plesi čakali Šentbištra, ki nam je natrosil orehov in lešnikov, zaplesali z medvedki, se v glasbeni pravljici skrili v Rokavičko in se v spominih in s pesmijo Pesem podali celo na poletno morje.

Seveda  novoletnega vzdušja ni brez pesmi in plesov  o snegu in snežinkah. Na odru je zadišalo  po potici, grelo nas je  toplo ognjišče , prijateljstvo in ljubezen.

In še misel:

Vsak dan imamo na voljo štiriindvajset novih ur življenja, v  sebi pa sposobnost, da jih živimo tako, da bo teh štiriindvajset ur prineslo nam in drugim mir, radost in srečo.

Vesele praznike, v novem letu pa naj se vam uresničijo tiha pričakovanja in prave želje.

Mentorica: Svetlana Jovanović Škvarča