KULTUROLUŠTNI VRTILJAK

V torek, 21.5.2019, smo se učenke in učenci gledališkega krožka Podružnične šole za izobraževanje in usposabljanje Tolmin Osnovne šole Franceta Bevka Tolmin udeležili kulturnega dogodka »Kulturoluštni vrtiljak«. Prireditev že drugo leto poteka v organizaciji Varstveno delovnega centra Tolmin. Na vrtiljaku so se poleg nas zavrteli še nastopajoči iz Varstveno delovnega centra Tolmin, Vrtca Tolmin in Most na Soči, Gimnazije Tolmin in Glasbene šole Tolmin.

Rdeča nit, ki so jo varovanci VDC-ja Tolmin spretno vlekli čez celotno prireditev, je bila Magdalenca, ki je iskala fanta  v vseh pokrajinah Slovenije.

Mi smo se predstavili z gledališko igrico Slaba volja. Glavna misel te zgodbe je, da ni nič hudega, če si slabe volje, huje je, če tudi druge spravimo v slabo voljo. A prav to je storil Jon. Na koncu spozna svojo zmoto, se vsem opraviči in zaplet se konča z zabavo in dobro voljo.

Gledalcem je bila igra všeč, mi pa smo v igranju uživali. Prava kulturna poslastica so bile tudi točke drugih nastopajočih.

Doživeli smo prijetno kulturno druženje in veselimo se že skupnega vrtenja na »Kulturoluštnem vrtiljaku« prihodnje leto.

Mentorica: Svetlana Jovanović Škvarča