V torek, 20.10.2020, smo se učenci prve triade na šoli Volče in Kamno udeležili Velikega spletnega jesenskega dogodka vseh šol na Biosfernem območju Julijskih Alp.

Dogodek je vodil voditelj Malih sivih celic in dramski igralec Nik Škrlec, pozdravil pa nas je tudi direktor JZ TNP, g. Janez Rakar, župan Kobarida, g. Marko Matajurc in koordinatorka Skupnosti šol, ga. Mojca Pintar.

Voditelj Nik Škrlec je poimenoval vse sodelujoče šole. Vsak razred je pomahal in pozdravil vse ostale šole. Tako smo bili povezani vsi od Soške doline, preko Mosta na Soči, Podbrda do Gorenjske.

Zatem smo si ogledali kratke predstavitvene filme in sodelovali v kvizu o poznavanju Triglavskega narodnega parka. Najhitrejše prste in največ znanja so imeli učenci iz OŠ Srednja vas na Gorenjskem.

Najlepše presenečenje je sledilo na koncu. Nik nam je povedal, da bomo v tem šolskem letu vse šole v Biosfernem območju dobile drevo, in sicer slivo. Sedaj že razmišljamo kam jo bomo posadili, da bo dobro rasla in hitro obrodila sladke sadove.

 

Volče, 20.10.2020

Bogdana Švab

Za invalide