Muca copatarica letos praznuje že 60. let, kljub temu pa je danes enako živa kot takrat, nič ni videti osivela. Še vedno živi sredi gozda, v beli hišici z rdečo streho, z okni, polnimi rož, in napisom na vratih: Muca copatarica. Najbolj nerednim, malim in velikim, še vedno odnaša copate, le sneži vse redkeje. In morda prav zato še ni sešila vsakemu takih copat, kot si jih najbolj želi.

Slikanica Muca copatarica je najbolj znana in priljubljena med pravljicami, ki jih je napisala Ela Peroci in ki je z ilustracijami Ančke Gošnik Godec prvič izšla že leta 1957.Do danes je izšla že v 160.000 izvodih, v domačem in tujem jeziku.

Toda Muca copatarica še zdaleč ne živi samo med platnicami. Pred desetletji smo jo gledali kot televizijsko slikanico, poslušali smo jo na kaseti, uprizorjena pa je bila tudi kot gledališka in lutkovna predstava.

V torek, 19.12.2017, pa smo na PŠ Kamno za starše, stare starše, sestrice, bratce in ostale krajane uprizorili svojo različico, te slavne mačkonke.

Že med učenjem in vajami smo uživali, na sami prireditvi, pred številnim občinstvom, pa še toliko bolj. Hvala vsem, ki ste nas nagradili z bučnim aplavzom.

Za konec le še nasvet:  Pospravljate svoje copatke, da vam jih ne odnese muca Copatarica.