Tudi letos so se učenci PŠ Kamno priključili projektu Bralnice pod slamnikom, kjer že več let sodelujeta knjižnica Cirila Kosmača Tolmin in Založba MIŠ. Letošnja osrednja tema so bile poučne knjige izbranih avtorjev, ki so nam dopuščale dobršno mero ustvarjalnosti, hkrati pa smo se ob njih še veliko naučili.

V torek, 11. februarja, pa se je v knjižnici Cirila Kosmača Tolmin odvila zaključna prireditev za vse sodelujoče z mladinskim pisateljem Žigo X Gombačem in ilustratorjem Ivanom Mitrevskim. Žiga je pripovedoval strašljivi zgodbi o Ljubljanskem zmaju in Mumiji, pod Ivanovimi spretnimi prsti pa je sočasno nastajala ilustracija v njegovem značilnem, stripovskem slogu. Avtorja sta se z nami tudi malo pošalila, saj sta se ves čas nastopa pretvarjala, kdo je kdo…vendar smo jih na koncu le razkrinkali.

Učenci PŠ Kamno so pripravili dve točki programa, starejši učenci iz OŠ Kobarid In OŠ Most na Soči pa so zanju pripravili par vprašanj, na katera sta na koncu z veseljem odgovorila. Srečanje je bilo zabavno ter sproščeno in zagotovo je v otroških očeh pustilo poseben pečat.

 

Špela Borovničar