Po lanskoletni uspešni izvedbi pilotnega preizkusa organizirane skupne hoje v šolo s projektom Pešbus nadaljujemo tudi v letošnjem šolskem letu, prav tako v okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki tokrat poteka prav pod sloganom Gremo peš! Ob podpori Inštituta za politike prostora (IPoP) se projektu znova pridružujemo v Tolminu, prvič pa ga bomo izvajali še na Mostu na Soči.

V projektu sodelujemo Občina TolminOŠ Franceta BevkaOŠ Dušana Muniha Most na SočiZavod za kulturo, šport in mladino Občine TolminMoto klub Soča Tolmin in Krajevna skupnost Most na Soči. Učenci od 1. do 3. razreda tolminske osnovne šole se bodo od 16. do 27. septembra za jutranjo pot do šolskega centra (ŠC) lahko poslužili tako imenovanega Pešbusa, ki bo v spremstvu odraslih po vnaprej dogovorjenem urniku ˝vozil˝ po štirih varnih progah v mestu Tolmin. Njihovi vrstniki iz mostarske osnovne šole bodo na Pešbus, ki bo ˝vozil˝ po dveh progah, lahko stopili vsako jutro od 16. do 20. septembra.

Potek vseh štirih prog, postajališča in vozni red Pešbusa v Tolminu prikazuje priloženi zemljevid, prav tako sta objavi priloženi prijavnica za otroke in prijavnica za spremljevalce.

Zemljevid

Obvestilo za starše

Prijava otroka

Prijava spremljevalca