V letošnjem šolskem letu smo s spodbujanjem branja v šolski knjižnici pričeli že v mesecu septembru. Ker letos poteka že 60. sezona Bralne značke, smo k branju povabili tudi učitelje. V Tednu otroka so učenci 2. b pod mentorstvom učiteljice Petre Šavli in učenci 3. a pod mentorstvom učiteljice Zalke Uršič sodelovali na likovnem natečaju Zveze prijateljev mladine Sloveniji na temo Naše pravice.

Vključili smo se v projekt Nacionalni mesec skupnega branja. Učenci 7. b razreda so pod mentorstvom knjižničarke v okviru Knjižničnih informacijskih znanj prebirali knjige in jih predlagali sošolcem v branje.

Učenki Julija Berginc in Kiara Lesnjak iz 7. b,  sta učencem podružnične šole prebrali pravljico Veveriček posebne sorte in jim podarilI knjižne kazalke, ki so jih njuni sošolci izdelali pri pouku DKE. Pravljico sta prebrali tudi v 1. in 3. razredu.

Sodelovali smo na natečaju Pravljični svetovi Svetlane Makarovič in Jelke Reichman. Umetnici letos praznujeta 80 let. Počeli smo veliko zanimivih stvari.

Učenci 1. a so pod mentorstvom učiteljic Polonce Torkar Leban in Barbare Kovačič risali na temo Makarovičeve zgodbe Smetiščni Muc.

Učenci 1. b so pod mentorstvom učiteljic Tanje Šušteršič in Karin Mugerli risali na temo knjige Pisani klobuček, ki jo je ilustrirala Jelka Reichman. Ustvarjali so tudi na zgodbico Svetlane Makarovič Potepuh in nočna lučka.

Učenci 2. a so pod mentorstvom učiteljice Vanje Krapež risali na temo zgodbe o sovici Oki.

Učenci 2. c so pod mentorstvom učiteljic Tatjane Leban in Tanje Klobučar Mavri  ustvarjali sovice iz papirja.

Učenci 4. razreda so pod mentorstvom učiteljic Mojce Torkar Pahor in Barbare Štulc risali knjižne junake, ki jih je ustvarila Jelka Reichman. Njihove slike krasijo avlo šole in šolsko knjižnico.

Učenci 3. a so učencem 2. a prebrali zgodbo Veveriček posebne sorte.

Ustvarjali smo tudi na Podružnični šoli za izobraževanje in usposabljanje  otrok s posebnimi potrebami.

Učenka Nina Mravlja iz 1. h je skupaj z učiteljico Veroniko Gregorčič izdelala vlak iz lesa, ki pelje lešnike za teto Magdo. Ustvarjali sta na pesniško zbirko Svetlane Makarovič Čuk na palici.

Z učiteljico Matejo Ivančič Leban so Pekarno Mišmaš in sovice ustvarjali učenci iz 1.h in 3. h.

Lutke iz Pekarne Mišmaš pa so pod mentorstvom učiteljice Irene Vidmar pri pouku ustvarjali učenci 5. in 6. h.

Mesec šolskih knjižnic smo zaključili z uganko meseca Kako se je Roki naučil brati. Ugotovili smo, da v šolsko knjižnico zelo radi zahajamo in da je »BRANJE ZAKON«.

Učiteljica Melita Drol bere pravljico Veveriček posebne sorte učencem podaljšanega bivanja.

Denise Šuler Rutar

Foto: Denise Šuler Rutar