MEDGENERACIJSKO SREČANJE

IZVEDBA  KULTURNEGA PROGRAMA V SODELOVANJU Z 4. b in c RAZREDOM OŠ TER PODRUŽNIČNE ŠOLE ZA IZOBRAŽEVANJE IN UPOSOBALJANJE OTROK S POSEBNIMI POTREBAMI

Dan se nasmehne

tistemu, ki se mu zna nasmehniti  (R. Kerševan)

Učenci 4. b in c razreda Osnovne šole Franceta Bevka Tolmin z učiteljicama Barbaro Štulc in Mojco Torkar Pahor in učenci Podružnične šole za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami z učiteljicami Matejo Ivančič Leban, Svetlano Jovanović Skvarča, Adrijano Skok, Alenko Hvalica, Katjo Torkar in Polonco Torkar Leban smo se odločili, da skupaj združimo ideje in polepšamo dan oskrbovancem Doma upokojencev Tolmin. Za to priložnost smo pripravili kulturni program na temo smeha, saj že star pregovor pravi, da je smeh pol zdravja. Ko odrastemo, kar pogosto pozabimo na smeh in na to, kako koristen je za naše telo in dušo. Skupaj smo ugotovili, kako nalezljiv lahko postane in kako nenadzorovano se lahko širi tudi na druge.
Pesem in glasba sta nas povezali in z nasmehi na obrazih smo vsi skupaj tudi zapeli in zaplesali. Druženje je bilo zelo prijetno. Medgeneracijsko in inkluzivno sodelovanje sta nas obogatila. Spoznali smo tudi upokojeno učiteljico, ki  nam je zaupala svojo zanimivo in dragoceno življenjsko izkušnjo. Skupaj smo tudi zapeli.
Za prijetno sodelovanje in gostoljubnost se zahvaljujemo vodstvu Doma upokojencev Tolmin  in uporabnikom doma upokojencev Tolmin, s katerimi smo preživeli dragocene trenutke.
Veseli smo bili ponovnega povabila na obisk in navdušeni nad nadaljevanjem druženja in sodelovanja.