Učenci 1. C in 2. A Osnovne šole Franceta Bevka Tolmin z učiteljicami Tatjano Leban, Eniso Bizjak, Barbaro Kovačič, Mojco Torkar Pahor in  Polonco Torkar Leban ter učenci folklorne skupine Phči ˋn bebrce Podružnične šole za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami z učiteljicama Svetlano Jovanović Skvarča, Adrijano Skok, smo se odločili, da skupaj združimo ideje in polepšamo dan oskrbovancem Doma upokojencev Tolmin.
Pripravili smo kulturni program in jim sončen dan polepšali s plesom, igrico, deklamacijami in petjem. Skupaj z upokojeno učiteljico smo tudi skupaj zapeli, pomagali pa so tudi ostali obiskovalci. Pesem in glasba sta nas povezali. Druženje je bilo zelo prijetno. Medgeneracijsko sodelovanje in dialog sta nas obogatila ter nam prinesla nasmeh na obraz.
Za prijetno sodelovanje in gostoljubnost se zahvaljujemo vodstvu Doma upokojencev Tolmin in uporabnikom doma upokojencev Tolmin, s katerimi smo preživeli dragocene trenutke. V prijeten in trajen spomin smo jim naredili marjetice, kateri jim bodo ostale za spomin, dokler nas pesem in ples zopet ne združita.